София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Бонев: Има нагъл опит да бъде подменен вотът на гражданите в столичния район "Илинден''

Бонев допълни, че от победата му досега дейността на кмета на "Илинден" е била саботирана

6 дниПолитика 20 Марияна Стойчева

,,Има нагъл опит да бъде подменен вотът на гражданите в столичния район "Илинден". Общинската избирателна комисия демонстрира използването на политически бухалки''.

Това каза общинският съветник от "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" Борис Бонев на брифинг в общината. 

Бонев припомни, че изборите за кмет на район "Илинден" са спечелени от д-р Емил Бранчевски. Това е било изненада за предишните управляващи в Столична община, каза той, визирайки ГЕРБ.

Бонев допълни, че от победата му досега дейността на д-р Бранчевски като кмет на "Илинден" е била саботирана.

,,Бяха организирани протести и кампания в различни сайтове'', каза още той и съобщи, че „кулминация на саморазправата“ е фалшиво учредяване на фирма на името на Бранчевски във Великобритания.

,,Така той беше вкаран в нарушение на Закона за местното самоуправление, тъй като кметове не могат да бъдат управители и собственици на фирми'', заяви Бонев.

Това е грозна политическа атака. Смятам, че Общинската избирателна комисия се използва за демонстрация на политически бухалки, заяви още Бонев.