София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Борисов: Положихме огромни усилия за повишаване на доходите (ВИДЕО)

Премиерът се похвали за свършеното през годината
пропускане
2 чПолитика 300 Златина Петкова

Министър-председателят Бойко Борисов се похвали по време на проведено днес заседание в Министерски съвет за свършеното от правителството по време на изтеклата 2020 година. Премиерът посочи, че управляващите са положили огромни усилия, за да изпълнят обещанието си към хората за увеличаване на доходите, дори в условията на пандемия от коронавирус.

Публикуваме, без редакторска намеса, пълният пост на премиера в страницата му във Фейсбук:

От 1 якоето са осигурени 474 млн. лв. За пореден месец над 2 млн. възрастни хора ще получат и 50 лв. добавка към пенсиите си.

💉  На работно съвещание с членове на кабинета здравният министър Костадин Ангелов ме информира, че вече се създава организация за стартиране и на втората фаза на имунизацията срещу COVID-19. Подготвя се ваксинацията на 15 000 души в домовете за стануари минималната работна заплата е 650 лева, а минималната пенсия 300 лв., за ри хора и около 11 000 души персонал.

🤝 През 2021 г. продължава да действа схемата 60/40, за което са предвидени 600 млн. лв. Работи се активно и по мярката "Запази ме". От 1 януари увеличаваме изплащането на обезщетението и то ще бъде 75 % от брутното трудово възнаграждение. По линия на Министерството на икономиката държавата е помогнала на бизнеса с над 500 милиона лева от началото на пандемията. Очакваме сериозно ускоряване на този процес през следващите месеци и сумата да бъде удвоена. 

👮‍♂️ За четвърта поредна година доходите на служителите в сектор сигурност бяха увеличени с 10% – както на военнослужещите, така и на полицаите.

👥 Положихме огромни усилия, за да изпълним всеки поет ангажимент за повишаване на доходите, дори в условията на пандемия. Продължава и активната ни подкрепа към бизнеса и най-уязвимите групи в обществото. Както винаги ще следим ситуацията внимателно и ще взимаме гъвкави решения. Управляваме кризата добре и съм сигурен, че ще преодолеем пандемията.