София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

БСП ще преработи предложението за данъчно облагане

През тази година са били замразени 14 социални плащания
6 годиниПолитика 81 Боряна Райчева

БСП ще преработи предложението си за прогресивно данъчно облагане и дори ще предложи прогресивната политика да обхване и други области. Това стана ясно от интервю на Янаки Стоилов, заместник-председател на Народното събрание.
Според Стоилов курсът на БСП към по-твърда опозиционна линия трябва да се развива и задълбочава като политика, основана върху принципите на равенството и социалната справедливост, т.е. към една ясна социалистическа лява политика.
Затова социалистите ще модифицират предложения вече вариант за прогресивно облагане на доходите на физическите лица, което беше отхвърлено през ноември 2014 г. от парламента с гласовете на ГЕРБ, Реформаторския блок (РБ) и ДПС. Тогава социалистите, ПФ, АБВ, БДЦ и „Атака“ бяха „за“ предложението.
Янаки Стоилов допълни, че прогресивната политика трябва да проникне и в други области – в земеделието по отношение на начина на разпределяне на субсидиите в полза предимно на по-малките и средните производители, в това число и на кооперациите.
През тази година са били замразени 14 социални плащания. БСП ще се фокусира и върху антимонополната политика, която трябва да наложи по-силно регулиране в тези сектори и заедно с това да защити българските производители и потребители, обясни Стоилов.
Според него правителството има механичен подход по отношение на европейския инвестиционния план, известен като планът „Юнкер“.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!