София 3 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 8 °C
Варна 5 °C
Бургас 7 °C
Начало Новини Предавания На живо

Бурята "Денис" уби трима души във Великобритания

Бурята порази и голяма част от Франция

Бурята "Денис" уби трима души във Великобритания

Бурята порази и голяма част от Франция

2 месецаИнциденти 202 Георги Камарашев


Един човек намери смъртта си, след като падна в река в момент, когато бурята "Денис" връхлетя Великобритания, а армията беше призована да помогне за справяне с последиците от тежките наводнения и бурните ветрове, съобщават световните информационни агенции.

Мъжът е паднал в река Тау, в Южен Уелс, а тялото му е било открито надолу по течението, съобщиха от полицията.

Това обаче не е единствената жертва на Острова заради природното бедствие. Още един починал човек е намерен в резултат на мащабна спасителна операция в Маргейт, докато друг загинал е открит край залива Херне. 

Бурята порази и голяма част от Франция, като около 60 000 души останаха без ток в северозападната част на страната. 

Британската правителствена агенция по метеорология издаде червен код за Южен Уелс и обяви, че съществува риск от "значителни наводнения", който включва "опасност за живота, големи наводнения, унищожаване на имущество и затваряне на пътища". Рекордните 594 предупреждения за наводнения бяха издадени в неделя за райони, простиращи се от Шотландия до Югозападна Англия. 

Вятър със скорост над 150 километра в час беше регистриран в Южен Уелс. Полицията обяви, че има нанесени сериозни щети в части от Уелс и Англия, като се съобщава и за свлачища.

Пътищата и железопътния транспорт бяха силно засегнати от проливите дъждове и ветровете. Министерството на отбраната разположи войски в Западен Йоркшир, Северна Англия – район, който пострада тежко от наводненията, причинени от бурята Сиара миналия уикенд.

 Северозападна Франция също беше засегната от бурята, особено Бретан, а за два региона беше обявен оранжев код за дъжд и наводнения, според националната метеорологична служба на Франция.