София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Бюджетната комисия ще обсъди промени в Закона за хазарта

Не са изведени мотиви за промените
47 сЕвроком 160

Новите промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение ще бъдат обсъдени на първо четене в бюджетната комисия в парламента.

В петък председателят ѝ Менда Стоянова и група народни представители от ГЕРБ внесоха промени, с които се въвежда държавен монопол върху хазартната игра кено.

Текстовете са в преходните и заключителни разпоредби на закона за извънредното положение, но без мотив какво налага спешността им.

Новите текстове влизат в сила в момент, в който вече поредните промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, вече са приети на първо четене.

С тях се предлагат промени, в които прецизират текстовете за бинго, както и за отпадане на кеното от списъка с хазартните игри, за които важи изключението за държавния монопол.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!