София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Д-р Трифон Вълков: Антителата след коронавируса не пазят напълно от повторно заразяване

Инфекционистът с коментар за развоя на световната криза с COVID-19
7 сОбщество 2283 Златина Петкова

“Антителата след коронавируса не пазят напълно от повторно заразяване”, заяви пред “Нова телевизия” инфекционистът доктор Прифон Вълков.

Доктор Вълков коментира доколко настоящите разработени ваксини са в състояние да ни предпазят от появяващите се вони разновидности на COVID-19. 

По думите му, към този момент може да се каже, с известна сигурност, че само препарата на “Пфайзер” е в състояние да се справи със британския и южноафриканския щам на заразата.

“Това, разбира се, не е в 100% от случаите, но специално при британската мутация е при 75%, а пир южноафриканската при 70%”, изтъкна специалистът.

Експертът посочи и че световната здравна общност залага много големи надежди на ваксината на “Джонсън и Джонсън”, тъй като разработването й е започнало по-късно, поради което се перполагало, че тя ще може да предпазва и от новите видове на коронавируса.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!