София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Дариткова: Няма как да управляваме с БСП и ДПС

Ръководството на БСП е изключително некомуникативно
6 сЕвроком 549

Няма как да управляваме с БСП и ДПС. По отношение на националните интереси и приоритети винаги сме търсили консенсус с всички политически партии, но настоящето ръководство на БСП е изключително некомуникативно и не виждам как може да се води диаолог с него, ако то продължи да е начело на социалистите след изборите.

Най-вероятно Томислав Дончев ще бъде кандидат за депутат и това е причината Марияна Николова да бъде определена да се занимава с организацията на изборите. Всички други твърдения са спекулации. Това заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Опозицията не спира да спекулира за всичко. По темите, по които БСП иска да види премиерът Бойко Борисов в парламента, чисто правно няма как той да отговаря по тях. БСП си носят отговорност за действията. За мен те не познават правилата, по които функционира НС и няма как министър-председателят да отговаря за трагичния инцидент с 16-годишното момче. Премиерът не е идвал от година в парламента, защото исканията и питанията към него са били в разрез с Конституцията и правилата на парламента.

"Протестите ни дадоха възможност да преценим какво правим и как си вършим работата. Ние решихме да понесем политическата отговорност, за да можем да изведем България от кризата. Без работещ парламент нямаше как да се приемат здравните, икономическите и социалните мерки за справяне с пандемията. В този мандат на парламента ние водихме и една битка с Президенството, което наложи рекорден брой вета на всякакви закони", допълни още Даниела Дариткова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!