София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

ДЕЦАТА ДА УЧАТ, А НЕ ДА ЗУБРЯТ Е ПРИОРИТЕТ НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ТОВА СПОРЕД МИНИСТЕРСТВОТО Е РЕШЕНИЕТО ЗА КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ
6 годиниПолитика 268 Боряна Райчева

Основен приоритет на министерството на образованието и науката е децата да започнат да учат, а не да зубрят като формула за качествено образование. Това заяви министърът на образованието и науката Тодор Танев. По този начин министерството ще се бори с функционалната неграмотност.

Другите приоритети пред министерството са въвеждането на гъвкаво финансиране на училищата и висшето образование. Финансиране от частния сектор, ресурси от европрограми, които да се използват така, че да стимулират качеството и конкурентоспособността на образованието и науката ни. Министерството има за цел да сложи и край на ръста в броя на университетите и край на лесните професорски титли. Танев беше категоричен, че на първо място за постигане на тези цели трябва да бъдат приети нови законови текстове, както и направени промени в учебниците, за което обаче първо трябва да е пригодена рамката.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!