София 27 °C София 27°C - разкъсана облачност Велико Търново 21 °C Велико Търново 21°C - облачно Пловдив 30 °C Пловдив 30°C - предимно облачно Варна 25 °C Варна 25°C - ясно небе Бургас 28 °C Бургас 28°C - разкъсана облачност

Делото срещу близнаците от Цалапица започва отначало

Близките на убития Митко протестират

6 дниОбщество 10 Кристияна Стефанова

В ранния следобед днес в пловдивската Съдебна палата трябва да стартира разпоредителното заседание по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателството на Рангел Бизюрев след убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица.

Основният заподозрян за убийството Рангел Бизюрев беше екстрадиран от Дания миналата седмица и съдът в Пловдив го остави за постоянно в ареста, припомня кореспондентът на БГНЕС от града под тепетата.

В същото време близки и приятели на убития Митко се събират на протест пред сградата на прокуратурата в Пловдив. Малко след това протестът ще се пренесе пред Съдебната палата. Близките на младия мъж казват, че ще се борят за справедливост докрай.

В понеделник стана ясно, че Рангел Бизюрев е пожелал да смени защитника си, който ще го представлява пред съда. На гледането на мярката му за неотклонение в Окръжния съд той разчиташе на служебния си адвокат Димитър Колев. /БГНЕС