София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

Демерджиев предлага увеличение на заплатите на главния секретар на МВР и заместника му с над 1000 лв.

Общественото обсъждане на промените ще се проведе в 14-дневен срок
40 сПолитика 442 Николай Трифонов

СНИМКА: "БУЛФОТО"

Министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев предлага увеличение на заплатите на главния секретар на МВР и заместника му с над 1000 лева. Това става известно от публикуван днес на сайта на ведомството проект на Наредба за изменение на наредбата за основното месечно възнаграждение на държавните служители в министерството.

Предлага се основното месечно възнаграждение на главния секретар на МВР да стане 5 400 лева, а на заместника му – 4 876 лева. Справка в "Държавен вестник" показва, че досега размерът на заплатите е бил съответно 3 752 лева и 3 388 лева.

В мотивите към проекта се посочва, че повишението се прави „в резултат на извършен анализ на основните заплати на висшето професионално ръководство на Министерството на вътрешните работи“ . Като основната цел на проекта е „да бъдат определени нови размери на основните месечни възнаграждения за длъжности „Главен секретар на МВР“ и „Заместник главен секретар на МВР“.

Общественото обсъждане на промените ще се проведе в 14-дневен срок.

На 5 август в "Държавен вестник" влязоха в сила последните изменения в наредбата, които предвиждат увеличение с 20% на основните заплати в МВР за част от служителите и с до 20% за други, чиито правоотношения са преобразувани съгласно измененията в Закона за МВР от 2016 г.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!