София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Денков: Това правителство няма шанс, ако не работи в много тясна координация с партиите в НС

"Включително и с ГЕРБ-СДС, и ако става дума за Конституцията, и с другите партии, не говоря само за ДПС, говоря и за БСП"

20 сПолитика 518

Трябва да се изтегли този бюджет, в максимално кратки срокове да се направи нормален бюджет, без този абсурден дефицит и съответно този бюджет да отразява сегашната ситуация, защото ние все още работим с бюджет, приеман навремето, предложен от Асен Василев преди много време в друга ситуация и при други обстоятелства.

Това заяви акад. Николай Денков, след като върна изпълнен втория мандат на президента Румен Радев.

На въпрос дали ще новият кабинет ще продължи политики на служебното правителство, след като при връщането на мандата Денков и Радев говориха за приемственост:

"Естествено е там, където се работи добре, където има напредък, да се продължи и да се потърсят развития. Има успешни министри, но има и министри, които не са се справили със задачите си. Във всеки случай ще се гледа това, което е било заложено като програма за съответния период, ние също ще излезем с нашата програма, ще се действа според това каква е истинската ситуация", посочи акад. Денков.

"Не е случайно, че ръководителите на партиите са тука зад мен, защото няма никакъв шанс това правителство да бъде успешно, ако не работи в много тясна координация с партиите в парламента, включително и с ГЕРБ-СДС, и ако става дума за Конституцията, и с другите партии, не говоря само за ДПС, говоря и за БСП, тези които все пак имат желание да се развиваме като модерна държва с про-европейско развитие", добави акад. Николай Денков.