София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Депутатите не пуснаха в пленарната зала зам.-министър на отбраната

Запрянов пристигна за първото четене на законопроекти за изменение на Закона за отбраната, като един от тях е на МС

2 месецаПолитика 54 Лазар Лазаров

Извън пленарната зала остана заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, след като депутатите отказаха да го допуснат.

Запрянов пристигна за първото четене на законопроекти за изменение на Закона за отбраната, като един от тях е на Министерския съвет. За да влезе обаче, трябва да мине процедура по допуск и депутатите да го пуснат да влезе.

Първото гласуване обаче се провали, понеже повечето депутати не бяха в залата. Искрен Митев от ПП поиска прегласуване, за което се притичаха още депутати. На него "за" гласуваха ГЕРБ-СС, ПП-ДБ, ДПС, шестима от БСП и двама от ИТН, но събраха само 82 гласа и така Запрянов остана отвън.

"Колеги, само да ви напомня, че обикновено гласуваме допуск в залата на лица, които ще ни лъдат полезни с цел вземане на по-информирани решения. Сами саботирате начина, по който решаваме по конкретната точка", обърна се към народните представители водещата заседанието Росица Кирова.

Снимка: БГНЕС