София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Десислава Атанасова: Кирил Петков и Асен Василев са персона нон грата

Коментар на председателя на ПГ на ГЕРБ в парламента
11 мПолитика 367 Ивана Иванова

Кирил Петков, Асен Василев, или който и да е излъчен от бившата четворна коалиция или настояща тройна, или от "Продължаваме промяната" са персона нон грата. В рамките на този парламент никакви преговори няма да водим за подкрепа на правителство, с който и да е мандат. Ние считаме, че е най-редно по най-бързия начин да има предсрочни парламентарни избори. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред журналисти в парламента.

Отново заявявам, че ние подкрепихме правителството по отношение на реципрочността на отстраняване на руски дипломати, но всичко, което се случи през последните 24 часа и информацията, която придоби Председателският съвет, говори само за едно - тотална несъстоятелност на Кирил Петков и правителството да управляват тази държава, каза Атанасова.

"Този парламент е изчерпан. Очевидно е негоден да формира каквото и да било работещо правителство", категоричен е зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Преди седмица ние внесохме вот на недоверие и той беше успешен. Ако се сформира нещо, то нито ще е дълготрайни, нито би издържало вот на недоверие, а повод за вот ще има, допълни Десислава Атанасова.

Когато любовта е изчезнала, никаква подмяна на партньорите не може да свърши работа, каза в заключение Томислав Дончев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!