София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Димитър Маргаритов: Следете дали комбинирани стоки на промоция не са по-евтини поотделно

По думите му заради пандемията все повече потребители се ориентират към по-малки селища
40 сОбщество 243

Тази година провеждаме нашата традиционна кампания с акцент почти изцяло върху онлайн предлаганите стоки и услуги за подготовката на учениците за първия учебен ден. Това коментира в ефира на БНТ Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите.

"Търговците се опитват да предлагат различни комбинирани продукти, затова целта беше да се установи дали не се прилага една нелоялна практика - когато комбинираните стоки се представят на промоционална цена, дали купени поотделно, те няма да излязат на по-ниска цена", обясни той.

"Разбира се, че всяка стока, която даде дефект, може да бъде рекламирана, независимо дали в търговски или онлайн магазин и няма значение, дали е закупена в пакет или не", подчерта експертът. По думите му тази година всичко изглежда нормално, вече няма такъв тип специфични нарушения, каквито са хващани в предишни периоди.

Той обясни, че в условията на пандемията и затягането на мерките все повече потребители се ориентират към по-малки селища и обекти за настаняване. Това кара собствениците на тези обекти да поставят марка за къща за гости, без да отговарят на необходимите изисквания за това.

"Срещаме и доста случаи, в които такива обекти се рекламират като СПА и уелнес центрове, което обаче изисква да бъдат сертифицирани. Не е достатъчно да имате един килер, в който да тече малко по-гореща вода и вие да го рекламирате като парна баня", добави още Маргаритов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!