София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Директорка на забавачката е в болница със счупен таз след възникнал конфликт с родител

Назначена е проверка, която да установи имало ли е насилие над детето

34 сОбщество 351 Кристияна Стефанова

''Насилие в детска градина в Свиленград. Директорката на забавачката е в болница със счупен таз след възникнал конфликт с родител. Бащата Красимир Вучков съобщи в своя защита, че детето му е било удряно. Той е с повдигнато обвинение за нанася на средна телесна повреда. Ако бъде признат за виновен го застрашава лишаване от свобода от 2 до 10 години'', поясни наблюдаващият прокурор Стоянова, предаде НОВА.

 „Аз бях клекнал на нивото на детето си, тя се опита да затвори вратата през крака ми. Дърпайки вратата обратно, виждам, че тя полита и пада. Чух, че казва: „Ей това ти е най-голямата грешка”, обясни Красимир Вучков за инцидента. Той се съмнява, че счупването не е действително, защото е видял, че жената се изправила.

Община Свиленград е назначила комисия, която да извърши проверка имало ли е насилие над детето в ДГ „Радост”. Според кметът Анастас Карчев комисията не е установила нередности. Той добави, че директорката се възстановява, но все още се намира в болница „Пирогов”.

Златка Иванова работи в детската градина и е очевидец на произшествието.

По думите й, след като детето не присъствало в градината в продължение на 15 дни, бащата дошъл и питал кой е инжектирал детето му. Директорката се опитала да обясни, че подобни манипулации се извършват само от личните лекари на децата, а той нанесъл удар с лявата ръка върху дясната страна на лицето на директорката Хърсева. В следствие на удара, жената счупила тазобедрената си става, разясни Иванова.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!