София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Директорът на Народния театър: Минеков започва да прекрачва границата на закона

"Политика в Народен театър "Иван Вазов" няма категоричен бе Васил Василев

11 сПолитика 321 Николай Парашкевов

"Когато един конфликт е извън сградата на театъра, как можеш да обърнеш внимание на нещо, при което става въпрос за един междуличностен конфликт, който в момента се решава вътре в нашата институция?", това попита пред bTV директорът на Народния театър Иван Вазов Васил Василев.

"С господин Морфов имаме вече творческа биография. Нека не забравяме, че Александър Морфов се върна не къде, а в Плевенския театър", добави той.

Според него главният режисьор на театъра (Александър Морфов б.р.) трябва да бъде обединител на театъра. В този опасен момент се получава някакво негово лично противопоставяне с друг служител, което не мога да разбера, подчерта той, след като самият Морфов си призна, че е изкъртил табелката с името на Велислава Кръстева, бивш ПР на ДПС, която спечели конкурс за ПР на Народния театър.

"Политика в Народен театър "Иван Вазов" няма, категоричен бе директорът на институцията.

"Вече имам други притеснения и те са свързани с това, че започваме да прекрачваме границата. Започваме да прекрачваме границата от това, което законът е позволил на г-н Минеков. Той няма право да кадрува в един театър", заяви той за думите на Министъра на културата, който намекна, че ще вземе мерки, ако ситуацията в институцията не се нормализира.

"Аз не съм човек, който не може да си тръгне във всеки един момент. Аз ще си тръгна за нещата, които не съм свършил", отговори той на въпрос дали смята да подаде оставка.

"Времето много напредна и ще изляза с генерално решение. В единия случай, изпълнявайки закона, трябва да се разделиш с човек, който го е нарушил. В другия съм принуден да отстраня човек, който по никакъв начин не е нарушил закона. В една държава от Европа трябва да държим на европейските ценности", категоричен бе директорът на Народния театър.