София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Дмитрий Песков: Москва не отказва среща между Путин и Зеленски

По думите му подобно събитие не може да се проведе без подготовка
17 сВойна 337 Николай Парашкевов

"Москва не отказва среща между президентите на Руската федерация и Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски, но е невъзможно да се проведе без подготовка", това каза пред журналисти в петък прессекретарят на президента Дмитрий Песков, съобщава ТАСС.

"Тук позицията не се е променила по никакъв начин. Вие добре знаете позицията на руския президент: никой не отказва възможността за такава среща, но тя трябва да бъде подготвена", поясни той.

Прессекретарят на държавния глава подчерта, че „подготовката за тази среща може и трябва да се изразява единствено в разработването на подходящ документ, споразумение, което след това да бъде финализирано на най-високо ниво“.

Той подчерта, че "едва ли е възможно да се проведе среща без подобни подготвителни действия".

Що се отнася до изготвянето на такъв документ, според Песков няма напредък в тази посока:

"Нашите условия са добре известни, ясно са формулирани и поставени на хартия, всичко това е предадено на украинската страна. Няма отговор", коментира Песков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!