София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Дончев нареди кабинет: Трифонов - премиер, Нинова, Иванов, Манолова - министри

ГЕРБ е готова да даде депутати, за да подкрепи правителство
1 мПолитика 7396

Отговорността на ГЕРБ към всички, които са отредили на партията да бъде първа политическа сила на изборите в неделя, е да направи нефасаден опит да съставяне на правителство. Ако не получи подкрепа, може да помогне на втория с няколко гласа. Ако и вторият опит пропадне, задачата на ГЕРБ е да служи честно като опозиция. Това разясни в интервю за "Нова телевизия" вицепремиерът Томислав Дончев.

От думите му се разбра, че обещаните вчера от премиера 10-20 гласа подкрепа към втората политическа сила - "Има такъв народ" на Слави Трифонов, се отнасят само за гласуването на състава на правителството, което Трифонов ще предложи.

Томислав Дончев иронизира предизборните заявки на политическите опоненти на ГЕРБ да "изметат" и "демонтират" управлението на ГЕРБ.

"При условие, че всички останали са спечелили и обобщаващото между тях е, че са ни демонтирали, измели, Трифонов да е министър-председател, Нинова - министър на икономиката, Иванов - министър на правосъдието, Манолова - социален", предложи Томислав Дончев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!