София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Доц. Петър Чолаков: Вариантът с нови избори е най-реалистичен

"Партията на Стефан Янев ще е дялан камък"

36 сИзбори 2022 396 Калоян Ненчев

"От гледна точка на евроатлантическата коалиция има смисъл да се мисли за управление на ГЕРБ, ПП и ДБ. Ако това стане какво ще донесе на отделните формации. На ГЕРБ нищо няма да им стане, но за ПП и ДБ такова участие ще донесе до тежки последици. За момента ПП казват, че няма да влизат в коалиция с ГЕРБ има безспорен смисъл", посочи в ефир политологът доц. Петър Чолаков.

"Партията на Стефан Янев се различава от ИТН, които бяха твърдоглави по доста въпроси. Янев каза, че е готов на всякакви коалиции, явно ще са дялан камък. Това носи позитиви на "Български възход", но кой би искал да прави правителство с него, това е въпросът. С ДБ не знам как ще се разберат, например, но те се разбраха с БСП. Има възможности, но си мисля че предсрочни избори е най-реалистичен", допълни той.