София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

ДПС: Нямаме нищо общо, с който и да е проект за пренос на природен газ

"Медиите от кръга „Капитал“, си позволяват да разпространяват публично неистини", се казва в позицията
2 мПолитика 266 Николай Парашкевов

За пореден път в последните месеци управляващите, в лицето на премиера Кирил Петков, както и медиите от кръга „Капитал“ на олигарха Иво Прокопиев, си позволяват да разпространяват публично неистини и манипулации, уронващи престижа на ДПС и на народния представител г-н Делян Пеевски. Тези внушения, включително тиражирани в четвъртък и от изданието „Медиапул“, че ДПС има нещо общо с „Южен“, „Турски“ или който и да е друг проект за пренос на газ, са откровена лъжа, а опитите на кръга „Капитал“ и на неговите политически говорители да манипулират общественото мнение по тази тема, както и да вменят на ДПС и на нейни функционери несъществуващи „руски“ връзки, са предварително обречени на неуспех, пишат от ДПС по повод свързването на партията с двата големи енергийни проекта на територията на България.

ДПС се утвърди през годините на прехода като националноотговорна партия, отстояваща единствено българския национален интерес. Същевременно, защитата на либерализма и евроатлантическите ценности не само са най-достоверният атестат за политическата същност на Движението, но отдавна са оценени и от партньорите ни в Европа и света, като ДПС е уважаван член на Либералния интернационал и Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), продължават от формацията.

На българското общество също така е добре известна съществената роля на ДПС за развитието на демократичния процес, за евроатлантическата ориентация на страната ни, за защитата на основните човешки права и свободи и за опазването на етническия мир, като тази роля през годините никога не е била поставяна под съмнение. Още през 1991 г. партията категорично заяви курс към НАТО и Европейския съюз, като тази политика на ДПС остана последователна в годините. Членството на България в НАТО през 2004 г. и присъединяването на страната към Европейския съюз през 2007г. се случи, когато ДПС е част от управлението на държавата и активно участва в присъединителните процеси. В контекста на настоящите геополитически събития и след започването на неоправданата руска военна агресия срещу Украйна, ДПС не изневери на своята позиция и бе в основата на приемането на декларацията на Народното събрание за категорично осъждане на грубото нарушение на международното право от страна на Руската федерация и посегателството срещу териториалната цялост чрез военна интервенция срещу Украйна, пишат от партията.

В този смисъл, всякакви опити на политици и медии на олигарси, чрез изопачаване на историческата действителност и тенденциозното опорочаване на събития и факти, да пришият към ДПС несъществуващи зависимости и чуждо влияние, няма да постигнат целения от авторите им резултат, категорични са от ДПС.

Нещо повече, въпреки очевидното желание на задкулисния политико-олигархичен модел в държавата руското влияние в страната да се засили - с което да бъдат подкопани политиките на нашите евроатлантически партньори в България и региона, уверяваме както управляващите, така и техните медийни аватари, че ДПС, както и досега, ще се бори с всички сили това да не се случи, завършват от партията в своята позиция.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!