София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ЕДИН УБИТ И ТРИМА РАНЕНИ ПРИ ВЗРИВА

ВЗРИВЪТ УБИ ЕДИН 45-ГОДИШЕН МЪЖ, РАНИ ДВЕ ЖЕНИ И ДВАМА МЪЖЕ
7 годиниКрими 28 Боряна Райчева

Взривът в частен завод в Мъглиж уби 45-годишен мъж и рани трима. Пострадалите жени, на 30 и 51 години, са откарани в болницата в Стара Загора. Те са с тежки изгаряния и са с опасност за живота. Очаква се да бъдат транспортирани в „Пирогов“.
На мъжа също е оказана  спешна медицинска помощ и е откаран в Стара Загора.
Сигналът за взрива е подаден в 11:27 часа на телефон 112.
В ефира на Нова кметът на Мъглиж Господин Господинов каза, че не знае какво се произвежда в завода. "Това са така наречените секретни заводи и ние нямаме достъп, за да знаем какво се произвежда", обясни той. Кметът твърди, че няма къщи в близост до мястото на взрива.
Районът е отцепен, има екипи на пожарната и полицията. Не се допускат външни лица.
Според очевидци взривът е бил толкова силен, че покривът е изхвръкнал на 50 – 60 м. Оградата, разделяща цеховете също е срутена. Според свидетелите няма как при такъв взрив вътре да е останал жив човек.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!