София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Екоминистърът Личев: Исках да забраня вноса на отпадъци - оказа се, че нямам правно основание

Предишното правителство не е приело Националния план за управление на отпадъците, посочи той
56 сПолитика 3887

Не разполагам с бюджета на министерството, който да харча за управление на отпадъци, опазване на чистота на въздуха и управлението на водите. Това каза служебният министър на околната среда и водите Асен Личев в по БНТ.

"В момента аз не разполагам с бюджета на министерството, който да мога да харча за основните политики - управление на отпадъци, опазване на чистота на въздуха и управлението на водите", каза още министърът, като подчерта, че това е сериозен проблем.

"Първата ми цел, която беше превратаджийска е да забраня вноса на отпадъци. Оказа се, че аз не мога да го направя, защото нямам правно основание. Освен това не мога да го направя, защото предишното правителство не е приело Националния план за управление на отпадъците за периода 2021-2027 г. с индикативна финансова рамка 1 млрд. 690 млн. лв., в който трябваше да бъдат включени ограничения за внос на отпадъци. Само тогава щях да имам основания да го направя", заяви още Личев.

Според него може би волно или неволно се оставя такова наследство, с което служебното правителство и на всяко следващо редовно избрано, с което то да се затрудни да стартира оздравяването на администрацията.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!