София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Експлозии в Москва, след като множество безпилотни самолети удариха руската столица

Повечето от тях са били свалени от силите за противовъздушна отбрана

5 мВойна 502

Около 25 безпилотни самолета са атакували Москва и Московска област тази сутрин.

Повечето от тях са били свалени от силите за противовъздушна отбрана в Московска област, а някои от дроновете са се закачили за дървета и жици, докато са летели на свръхниска височина.

По последни данни три дрона са се блъснали в жилищни сгради, като единият от тях е носил взривни устройства, които не са се взривили.

Властите в Москва потвърдиха, че руската столица е била атакувана от безпилотни самолети, след като в социалните медии бяха разпространени съобщения за експлозии и поразени сгради.

Кметът на града Сергей Собянин заяви в публикация в Телеграм, че са нанесени "незначителни щети" на сгради, две от които са били евакуирани.

Междувременно областният управител на Москва Андрей Воробьов заяви, че няколко дрона са били "свалени", когато са се приближили към града.