София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Електронна система заменя съдиите на линиите на Australian Open

Решението е за първи път в историята
53 сСпортни 294 Боян Марков

Australian Open ще бъде първият турнир от Големия шлем, на който съдиите на линиите ще бъдат изцяло заменени от електронна система. Това съобщи Associated Press.

Събитието е историческо, защото за пръв път няма да има лайнсмени на нито един корт по време на "мейджър" надпревара. Целта на промяната е да има възможно най-малко хора на кортовете и по този начин да се намали опасността от разпространението на COVID-19.

"Електронната система за отсъждане ще функционира с помощта на множество камери, разположени в различни точки на корта, които ще изпращат аудио сигнали към съдията на стола в реално време", заяви директорът на турнира Крейг Тили.

"Australian Open ще бъде първият турнир от Големия шлем, който ще въведе системата на всички кортове, включително и на най-големите", допълни директорът.

Новата система би трябвало да гарантира по-малко оспорване на отсъжданията от страна на играчите, както и по-бързо разглеждане на дискусионните моменти.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!