София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Фандъкова инспектира столичен булевард

Ремонтът ще продължи на 11 юли
пропускане

Фандъкова инспектира столичен булевард

Ремонтът ще продължи на 11 юли

2 чПолитика 513 Боян Марков


Кметът на София Йорданка Фандъкова направи инспекция на бул. "Асен Йорданов" в столичния квартал "Дружба". Тя провери как вървят ремонтните дейности и сподели, че реконструкцията ще продължи на 11 юли с участъка на бул. "Шипченски проход". 

"В момента се довършва участъка от "Цветан Лазаров" до "Димитър Списаревски" и очаквам в утрешния ден да бъде пуснато движението. Разбира се, работите по тротоарите ще продължат, но важно е да облекчим трафика.", сподели Фандъкова и допълни:

"Ще се работи по трамвайното трасе и в дясното платно в посока "изход" ще се затвори движението. Автомобилите ще се движат в отсрещното платно двупосочно, така че да можем в рамките на лятото да се справим и с този участък. Работи се изключително активно тук, защото разстоянието и на настилките, и на трамвайното трасе беше драматично."

Относно намерението на Върховната административна прокуратура да бъде извършена проверка за вилата на Васил Божков на Витоша, Фандъкова коментира:

"Получихме разпореждането и указанията на Прокуратурата в края на миналата седмица. Веднага главният архитект разпореди комисия, която извършва тези проверки. Изпълняваме указанията. Днес имах среща с главният прокурор относно нови указания за проверка на останали обекти в тази зона в Природен парк „Витоша“ за законосъобразност на строителството там на обекти, които са предимно частни, но не само. Коментирахме тези проверки. Както главният архитект, така и директорът на ДНСК, под чиято категория са част от обектите, координирано ще направят тези проверки във възможно най-кратки срокове."

Кметът на София също сподели, че продължава изчистването на уличните платна, както и на шахти и отоци след снощния порой. Тя заяви, че е възложила подлеза на бул. "България" и "Гоце Делчев" да бъде почистен, като най-силно пострадал.