София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Фирмата Ново Нордиск изтегля увредена партида инсулин от пазара

Пациентите, закупили инсулин от въпросната партида могат да го върнат в аптеките
5 годиниЗдраве 30 Боряна Райчева

Фирмата Ново Нордиск изтегля от пазара увредена партида инсулин. Според информация от компанията изтегленият инсулин е с номер № FS6X874 на GlucaGen® HypoKit в България.

От пациентските организации „Заедно с теб“ съобщават, че Ново Нордиск са провели изследване, при което е било установено, че малък брой игли (0,006%) са се отделили от спринцовката с разтворител при определени партиди на GlucaGen® HypoKit.  

С оглед безопасността на пациентите, фирмата изтегля количествата от засегнатата партида, налични при търговците на едро, аптеките и пациентите в България.

От компанията информират пациентите, закупили инсулин от въпросната партида, че здравето им не е застрашено по никакъв начин и молят страдащите от диабет да запазят спокойствие.

Пациентите имат правото да върнат инсулина в аптеките, където ще им бъде сменен с друг.

От фирмата призовават болните с диабет да се свържат с тях, в случай на някакви проблеми.

От пациентскта организация съобщиха, че Ново Нордиск уверяват, че ще осигурят снабдяването с незасегнати партиди, за да се избегне недостиг на продукта.

От „Заедно с теб“ изказват благодарност на фармацевтичната компания за коректността към българските пациенти.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!