София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Гешев: При нас загиват 100 на 1 млн. души, това се дължи на безучастността на България

"Не мога да забраня никой да прави оценки или спекулации, това е свободна държава"

20 сПолитика 118 Александър Евстатиев

"Това, което мога да кажа, е че това събитие е благодарение на гражданското общество, на НПО и българската прокуратура подкрепя гражданите, които най-после искат от българската държава това, което им дължи – справедливост и да не се убиват българи по пътищата. За мен това е положително събитие, защото целта е да се спасят нашите деца и българските граждани", заяви главият прокурор Иван Гешев по време на провежданата Кръгла маса "За мащабни действия срещу войната по пътищата".

"Не мога да забраня никой да прави оценки или спекулации, това е свободна държава" коментира още Гешев.

„Най-после започват наченки на организация за това да приключи тази война по пътищата, защото ние сме първи в черната статистика в ЕС. За разлика от Швеция, където загиват 16 на 1 млн., при нас загиват 100 на 1 млн. души. Това се дължи на безучастността на България”, подчерта главният прокурор.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!