София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Гл. секретар на МВР за войната по пътищата: В следващото НС ще се внесат по рестриктивни промени

По думите му от началото на август има установени 1400 водачи, хванати с алкохол зад волана

1 мПолитика 235 Николай Парашкевов

"Това е един огромен проблем, който от първия ден на служебното правителство е на вниманието на министерството. Полагат се огромни усилия за пречупване на тенденцията с пътната безопасност. Бяха изнесени допълнително 8000 служителя, които да работят по линията на пътната безопасност и се експлоатират денонощно", това заяви пред БНТ главният секретар на МВР Петър Тодоров.

По думите му от началото на август има установени 1400 водачи, които са хванати с алкохол, над 700 под влиянието на наркотици и над 1000 без книжка.

"Това, което правим спрямо тези водачи, е разпореденото от закона. Дерегистрират се автомобилите. За жалост, нормативната рамка не гарантира, че когато се хване един такъв дрогиран или пиян водач, той няма да седне пак зад волана", заяви главният секретар на МВР.

"В следващия парламент ще се внесат по рестриктивни промени", подчерта той.

И уточни, че става въпрос за повишаване на наказанията или ПТП след употреба на алкохол и наркотици - да има ефективна присъда.

 

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!