София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

ГРИГОР ЛИЛОВ: НОВИТЕ МУЦУНИ СЕ ОКАЗАХА СТАРИТЕ МУЦУНИ

Коментар във Фейсбук
4 мVox Populi 1128

Мая Манолова, Отровното трио, „мадам Йес” – Меглена Кунева, Татяна Дончева и Мария Капон ще се яват заедно в коалиция на избори с регистрацията на „Мадам Йес”, както назоваха бившата министърка и еврокомисарка и Единната народна партия на Мария Капон.
.
Тези двете са нещо като проевропейската и проатлантическа маска на движение, изцяло под егидата на Кремъл и Задкулисието у нас.
.
Така се потвърди споразумението от средата на декември мин. г. на тези „нови” - стари политически муцуни, към които се присъединиха „Нова алтернатива" на бившия военен министър от правителството на Сергей Станишев - Николай Цонев, ВОЛТ на Настимир Ананиев и лидерът на Земеделския народен съюз (ЗНС) Румен Йончев.
.
Меглена Кунева, Николай Цонев, Мария Капон и Татяна Дончева са ясни. За тях има достатъчно материал из Нета. В тази гарнитура Мария Капон е сложена като за цвят с по-благоуханен аромат за Запада на фона на зловонието на другите изборни цветя в букета, връчен на избирателите.
Един детайл, който само аз съм посочвал – при комунизма Меглена Кунева е в Комитета по правата на човека, който е поставен на пряко подчинение на Държавна сигурност и нейния Шести отдел (аналог на Гестапо - идеологическата полиция)
.
Малко по-подробно за другите, понеже не са толкова известни.
*** Настимир Ананиев е сред учредителите на партията на Меглена Кунева, бил е заместник-председател на тази формация и депутат в 43 парламент. После е бил водач на кандидат-парламентарна листа на реформаторите, създава заедно с Антоний Тренчев движение „Сега”, а после и партия, наречена „Волт”. От Настимир Ананиев и Антоний Тренчев водят делови и търговски връзки и съдружия в различни български и световни посоки – например към ръководството на скандалната фондация „Хелп Карма”, към „Кредисимо” – фирма за бързи кредити, към конгломерата Нехо, опериращ по цял свят, чрез съветничката му Наталия Караянева (рускиня, сега българка) чрез българската й свекърва - търговски директор на олигарсите Ветко и Маринела Арабаджиеви.
.
*** Румен Йончев е позната физиономия от БСП и техен депутат от подчинена им „независима” партия. Само маркирам различните му превъплъщения през годините: в десницата край Яне Янев, в коалиция НАПРЕД на олигарсите, а именно Ковачки, в левицата на Станишев като депутат, пак като шеф на партия в подкрепа на Орешарски, при центристите с Николай Бареков и „България без цензура" – партията, създадена от избягалия банкер на Корпоративна Цветан Василев и т.н. Незаменим човек, както се вижда.
.
Това ви е изборът – между роднината на зетя на Тодор Живков (Бойко Борисов) и „политбюровската снаха” (прякор на Кунева покрай мъжа й) от Политбюрото на Тодор Живков.

Григор Лилов

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!