София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Гърция защити България в спора ѝ срещу Северна Македония

Стана ясно от думите на говорителя на гръцкото правителство Стелиос Пецас
пропускане
12 дниПолитика 3504 Мирослав Митков

Никой не може да попречи на държава-членка на Европейския съюз да поставя свои собствени проблеми в процеса на присъединяване. Това заяви говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас, коментирайки условията, които България поставя пред Северна Македония в процеса на европейската интеграция.

,,В процеса на интеграция ще се стремим да гарантираме, че гръцките интереси са удовлетворени'', подчерта официалният говорителят на Атина.

Традиционно сме за укрепване на връзките на страните от целия регион и - разбира се, подкрепяме европейската перспектива на страните от Западните Балкани. И ние ще продължим да го правим. Следователно, както знаете, в миналото сме казвали, че ще отваряме и затваряме преговорните глави в съответствие с нашите интереси. Ще се стремим в процеса на интеграция да гарантираме, че гръцките интереси са удовлетворени. В този контекст никой не може да попречи на която и да е друга държава-членка да постави свои собствени проблеми в процеса. Надяваме се, че в края на пътя наистина ще бъде отворена вратата за европейска перспектива и за тези страни, подчерта Пецас.