София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Групи от цяла Европа идват у нас за джаз фестивала в Банско

Събитието ще се проведе от 8-и до 15-и август

Групи от цяла Европа идват у нас за джаз фестивала в Банско

Събитието ще се проведе от 8-и до 15-и август

1 чКултура 348 Мирослав Митков


За поредна година ще се проведе джаз фестивалът в Банско. Събитието ще започне на 8-ми август и ще завърши на 15-ти август.

На 23-тото издание ще вземат участие известни наши изпълнители като Хилда Казасян, Христо Йоцов, Валентин Асенов, Любомир Денев и др. От международните артисти ще се представят Драган Миланович Трио – (Сърбия),  The Juke Joint Royals (Австрия), Николета Фабри (Италия), Ейми Бейкър „Amy and the Rhythm Sisters” (Великобритания) и още много. 

На  едно от най-значимите международни културни събития на Балканите се представят, от една страна, историческите корени на джаза: стандарти, блус, би-боп, суинг и т.н., а от друга страна, съвременното лице на „свободната музика“. 

Ценителите на джаза ще имат шанса да се насладят не само на музиката, но и на прекрасния курортен град Банско, който е известен с богатата си природа, културни музеи, исторически забележителности и СПА центрове. 

Джаз фестивалът е шанс, който позволява на хората да си отдъхнат от всекидневните задължения, слушайки спокойната джаз музика и наслаждавайки се на удобствата и красотата на града.
Основните концерти са на откритата сцена на площад "Н. Вапцаров" № 1 в гр. Банско и започват всяка вечер в 19.00 ч.