София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

И ДЕМОКРАЦИЯТА УМРЯ ПОД ВЪЗТОРЖЕНИТЕ ОВАЦИИ НА ТЪЛПАТА

Коментар на Елена Гунчева
2 мЕвроком 2109

Целият ден кометираме ваксини. Вчера - кренвирши с ваксини. Да, важни неща. И се подиграваме на това, че политиците ни се подиграват в очите. И се опитваме да прикрием ужаса си, че светът, който познаваме, отива в канализацията, а предстои бъдеще, което в никакъв случай не може да наречем светло.

Тези дни на страх, манипулации и световно отричане на свободата, слагат пределната линия. Между демокрацията и откритата диктатура. Между свободата на човека и слободията на политиците и контролът на Големия брат над човечеството. В критиките си срещу някои от мерките и възмущението от липса на други, забравяме основното - пред очите ни убиват демокрацията и свободата. Под ръкоплясканията на стадото, което паникьосано се бои за живота си, без да вижда, че страхът се провокира точно от палачите му. 

Защото страхът е контрол. Свободата е илюзия. Войната е мир. Звучи ви познато, нали /е, на някои, разбира се/? Страхувайте се! Защото нищо вече няма да е същото, а ние ще постелем червеният килим пред тези, които жадуват за власт над душите ни.

Българите загубиха поминъка си. Селяните отидоха по градовете. Избиха се животните. Нивите се изкупиха от определени едри капиталисти. Малките стопани бяха смазани от натиска на държавата. Европейските пари се оказа, че са въдица за наивници. Сега България не може да оцелее дори седмица на собствено производство. Изцяло зависими от благоволението на външните господари. Които ни казват: СТРАХУВАЙТЕ СЕ!

Свободата винаги е свързана със икономическата и политическа свобода. Да знаеш, че можеш сам да изкарваш прехраата си, без да си зависим от работодател и държава. Да можеш да пътуваш свободно с какъвто транспорт искаш. Да можеш да изразяваш мнение. Никой да няма правото да ти слага маска на устата и да заглушава гласа ти.

Днес убиват свободата. Ръкопляскайте. Овации, моля!

Елена Гунчева
* Заглавието е вариация на цитат от "Междузвездни войни"