“И ние можем” - изложба с послание

Омбудсманът с призив към работодатели за наемане на хора с увреждания

2 месецаОбщество 4

Повече от 80 000 души са регистрираните у нас  хората с увреждания, получаващи  помощ от държавата. Статистика за това колко са реално страдащите от физически и интелектуални увреждания, водещи до различни степени на инвалидизация, няма. Свикнали сме  да не говорим за тях. Да не ги виждаме. Да се правим, че те не съществуват, с надеждата по този начин да изчезнат и собствените ни страхове, че някой ден това  може да сполети и нас или наши близки. 
 
Михаела е с интелектуално увреждане и на 32, а днес е изминала разстоянието от 264 км. от  Казанлък до София, за да се срещне с новия омбудсман  Диана Ковачева и да и разкаже за мечтите, страховете и нуждите си, но най-вече, за да поиска от нея заедно да убедят всички нас, че тя и хората като нея могат.
 
Убеждението се случва с помощта на изкуството. Десетки фотографии на хора в неравностойно положение украсиха приемната на обществения защитник в рамките на организираната от формация “Родители в действие” изложба “И ние можем”.
 
Физическите и интелектуални дефицити не са повод да отхвърляме различните от нас, убедена е Диана Ковачева, а важното послание, което омбудсмана адресира до всички работодатели, е да се престрашат да наемат хора като Михаела на работа, защото те заслужават, като всеки един от нас, да случат своето коледно чудо.
 

ОЩЕ ОТ Общество

Калфин: Най-важното в Давос е това, което не се вижда

"От такъв вид форум не трябва да очакваме конкретни решения", обясни той

54 мОбщество

Атанас Димитров: Протестът на хотелиерите е чисто икономически

По думите му "паразитни такси" карат част от хората да отиват в сивия сектор

1 чОбщество

11 града у нас със завишени нива на мръсен въздух

Най-осезаемо е замърсяването в София

1 чОбщество

Емил Караниколов: Ремонтът на яз. „Бели Искър“ ще струва минимум 40 млн. лв.

Коментар пред журналиста Сашо Диков за предаването „ЕвроДикоФ“

12 чОбщество

Макрон внесе законопроектa за пенсионната реформа в парламента

Междувременно хиляди протестираха срещу реформата в Париж

16 чОбщество