София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ИТН даде на заден за вота по пощата и машините в чужбина

Това е видно от внесените между двете четения поправки в Изборния кодекс,
3 мПолитика 1017 Мирослав Митков

"Има такъв народ" се отказа от въвеждането на гласуване по пощата, както и от намерението си във всяка секция в чужбина да има машина, пише "Клуб Z".

Това е видно от внесените между двете четения поправки в Изборния кодекс, които правната комисия в парламента ще разгледа днес.

От ИТН предвиждаха въвеждане на вот по пощата, но при две условия - "ако е възможно" (каквото и да означава това), както и ако външно министерство е дало съгласие. Външно обаче вече се произнесе против. Така сега новото предложение, внесено от председателката на парламента Ива Митева (ИТН) и група депутати, е гласуването по пощата все пак да се проведе, но експериментално, за президентския вот в края на годината, като резултатите от него не се вземат предвид при отчитането на резултата от изборите. Условието за упражняване на такъв вот ще е избирателят да има настоящ адрес в страната.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!