София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Иво Божков за депутатските заплати: Медиите трябва да изобличат лъжите на премиера в оставка

По думите му парламентът най-после започна да си изпълнява функцията и да се водят дебати
8 мПолитика 2522

В нито един момент не мисля, че хората, които протестират и хората, които не протестират, да са едни срещу други. Парламентът най-после започна да изпълнява функцията си, да се водят ожесточени дебати и да се покаже кой колко струва. Хората вече са си направили изводите. Това коментира журналистът и общински съветник от "Демократична България" Иво Божков в ефира на Нова телевизия.

"Нормално е когато 10 години е имало забавяне на държавата, хората, които протестираха да имат представители в парламента. Нормално е да има гневни хора", допълни Божков.

По отношение на депутатските заплати той коментира, че "Демократична България" е ограничила увеличението им, а не ги е увеличила. "Медиите тук трябва да се включат, за да изобличат лъжите на премиера, защото въпросните 25% са ограничение, което досега го е нямало и увеличението е могло да бъде безгранично", обясни Иво Божков.

"Вместо да си говорим за решенията на държавата, която да излезе от кризата, депутатите си коментират заплатите. Медиите атакуват дадени парламентарни сили", допълни той.

"Държавата ни може не само на учителите да увеличи заплатите, но това минава чрез спиране на кражбите от управлението. Това ще се случи чрез реформа от прокуратурата", каза още Божков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!