София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Издирването продължава: 17-годишната Ивана от Дупница още е в неизвестност

Вчера акцията от над 200 души откри само якето й

2 месецаОбщество 13 Иванина Игнатова

Трети ден продължава издирването на 17-годишната Ивана в Дупница и района.

Вчера в операцията по издирване се включиха над 200 полицаи, жандармерия, планински спасители и доброволци. В издирването се използват и следови кучета, дронове и термокамери. Претърсен е целият район в града, близките села Пиперево, Баланово, Блажиево, покрай коритото на река Джерман с километри.

Засега няма резултат. В Районно управление-Дупница работи и оперативен щаб, който координира действията на екипите. Информация за момичето може да се подава информация както на телефон 5 77 11 и 5 77 12 с код за Дупница 0701 и на телефон 112.

Открито бе само якето на момичето близо до тунел на главен път Е-79. Мобилния си телефон Ивана е оставила в училището си - бившият тютюнев техникум в Дупница.

По информация на Нова телевизия се изучават записи от видеонаблюдението в града, на които евентуално може да се види, че Ивана се е опитвала да го избегне, което пък от своя страна дава надежда, че тя нарочно се крие.

Според коментари в социалните мрежи Ивана Георгиева е била подлагана системно на тормоз от съучениците в класа ѝ. Това обяснила майка ѝ, която сега съжалява, че семейството не е предприело по-рано мерки Ивана да бъде преместена в друго училище, което обаче семейството започнало да обсъжда от известно време насам. 

Кметът на Дупница Първан Дангов съобщи, че ще предизвика вътрешна проверка в училището, където момичето учи.

Ивана Георгиева е в неизвестност от вечерта на 22 февруари, когато родителите ѝ са съобщили в полицията в града, че не се е прибрала и потърсили помощ.

Снимка: БГНЕС