София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

„Изправи се! Мутри вън!“ предлага автомобилите на НСО да не се ползват от бивши премиери

Според тях е абсурдно да се ползва специализиран транспорт и от столичния кмет
13 мПолитика 4720 Слав Механджийски

„Изправи се! Мутри вън!“ предлагат да отпадне използването на специализиран транспорт от кмета на Столична Община, както и за председателя на Народното събрание и министър-председателя, които имат право да ползват охрана до 4 години след приключване на мандата им.

„Абсурдно е осигуряването на специализиран транспорт от страна на НСО по отношение на кмета на столицата, доколкото не е налице нито една смислена причина за това. Столична община разполага с достатъчен по обем бюджет и ако общинския съвет вземе решение, че е необходим специализиран, служебен транспорт на кмета, биха могли да го осигурят за сметка на собствения си бюджет.

Същите аргументи са валидни и по отношение на специализиран транспорт в продължение на до 4 години на лицата, заемали длъжността председател на Народното събрание и министър-председател след освобождаването им от длъжност.“, се посочва в мотивите към законопроекта.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!