София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ИЗВЪНРЕДНО: Мъж почина, след като е припаднал пред изборна секция

Инцидентът е станал в Петрич

Мъж почина, след като е припаднал пред изборна секция. Сигналът е получен в 14:03 часа. Мъж на около 50 години му е прилошало и припаднал пред изборна секция 53 в Петрич. Той е бил откаран с линейка до болница, където е починал, съобщи Нова телевизия.

В област Благоевград избирателната активност към 12 часа е 17.22 процента, съобщиха по-рано от Районната избирателна комисия (РИК) в Благоевград.

Най-висока избирателна активност се отчита в община Банско - 29.22 процента, следвана от Кресна и Белица, където около 28 процента от гласоподавателите са упражнили правото си на глас. Най-ниска в областта продължава да е избирателната активност в община Благоевград - 11 процента.

Повече от 10 жалби и сигнали са постъпили до 13 часа в РИК - Благоевград, каза Йордан Симонски, заместник-председател на РИК Благоевград. Част от тях са свързани с нарушения на изборния процес, други са за неспазване на противоепидемичните мерки в секционните избирателни комисии. Сигналите се проверяват, а резултатите от тях ще бъдат оповестени по-късно днес, посочи заместник-председателят на РИК.

В една от секциите в Благоевград машината за гласуване е повредена, а проблемът трудно може да се отстрани, каза Симонски. В тази секция гласуването ще продължи с хартиени бюлетини, такива са осигурени достатъчно, допълни той.

Проверява се сигнал за невъзможност да се осъществи машинно гласуване и в Петрич, съобщиха още от Районната избирателна комисия.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!