София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Каракачанов намали вариантите за излизане от политическата криза до два

Според вицепремиера диалогът трябва да доведе до разбирателство

Каракачанов намали вариантите за излизане от политическата криза до два

Според вицепремиера диалогът трябва да доведе до разбирателство

6 сПолитика 3222 Ивана Иванова


Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов намали вариантите за излизане от сегашната политическа криза от три на два.

"Изходът е или през ново правителство в рамките на сегашния парламент, със или без сегашния премиер. Или предсрочни избори. Каракачанов бе категоричен - коалицията е със стабилно мнозинство и проблеми при гласуването на вота на недоверие няма да има", коментира той.

"Диалогът трябва да доведе до разбирателство, до ясна програма в рамките на следващите 7-8 месеца, разписана по месеци и дните в месеца кога какво ще се случва, и то предимно мерки, свързани с икономиката, преодоляване на обедняването, свързано с коронавируса, част от приоритетите, които са поставили като "Обединени патриоти" пред правителството. Не общи приказки, а разписани във времето", каза Каракачанов.

"Не приемам факта, че трябва да научаваме подобни новини за оставки на министри от медиите, при ясно регламентирано в коалиционното ни споразумение как става това - след съгласуване с партньорите", каза Каракачанов, който е заявил мнението си на днешния коалиционен съвет.