София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Каракачанов за средния пръст: Това е направил австралийският убиец

Министърът на отбраната показа неприличния жест в ефир

Каракачанов за средния пръст: Това е направил австралийският убиец

Министърът на отбраната показа неприличния жест в ефир

7 месецаПолитика 16 Боряна Райчева


Гледайте предаването. Аз показах какво е направил австралийският убиец като жест към цялото българско общество. Или не съм прав? Това каза министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов относно неприличния жест, който той направи в телевизионен ефир във връзка австралиеца Джок Полфрийман.

"При положение, че има становища на заместник-директора на затвора, че въпросният затворник не заслужава предсрочно освобождаване. Съдът се съобразява не с експертизата на затвора, не с държавната институция, а се съобразява с една в кавички правозащитна организация и го пуска", допълни той.

Каракачанов е искал да обърне внимание на поведението на Джок Полфрийман когато излиза от затвора. "Някой му е казал, че заместник-директорът на затвора е дал негативно становище за освобождаването му и той се подигра и показа среден пръст", каза министърът.

"Аз не съм адресирал този жест, нито към публиката, нито към никой. Просто показах какво получихме всички ние. Да, някои се опитват да го използват предизборно, но няма да ми променят мнението", завърши Красимир Каракачанов.