София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Катя Сунгарска: Протестират срещу маските, но когато им опря ножът до кокала, станаха пациенти

„Аз не знам колко живота трябва да вземе това „грипче“, за да разберем, че това не е просто „грипче“
8 мЗдраве 3237

„Аз не знам колко живота трябва да вземе това „грипче“, за да разберем, че това не е просто „грипче“, а е смъртоносно. Че има много хора, които страдат и се борят за глътка въздух и да разберем, че трябва да сме съпричастни към болката и страданието“, каза говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска в пред БТВ.

Тя определи като парадокс, че на везните от едната страна се поставят здравето и живота, а от другата страна – отварянето на ресторантите.

„Коронавирусът е невидим враг. Ние възприемаме ситуацията като война вече година. Въпреки че сме от едната страна на барикадата, а медиците са на първата линия, те са обстрелвани и от врага, и в тила. Не знам да има друг случай в историята тези, които защитаваш да те обстрелват“, казва Сунгарска.

По думите й е крайно безотговорно вече година да се говори, че носенето на маски е важно, какви мерки да се вземат и за спазването на дистанция.

„На миналите протести слоганът беше „Ние не носим маски“. Да, обаче нашата практика установи, че една немалка част от хората, които призоваха за това, когато им опря ножа до кокала и станаха наши пациенти, започнаха с претенциите къде да бъдат закарани, как да бъдат лекувани“, казва Сунгарска.

За последната година столичната Спешна помощ е загубила девет души. „Това беше най-голямата ни трагедия. Когато губиш хора от обкръжението си много боли“, допълва Сунгарска.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!