София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Керемедчиев: Със санкциите САЩ намекват, че корупцията у нас излиза от контрол

Според него САЩ рязко влизат в политиката на България
44 сПолитика 786

Санкциите, наложени от САЩ върху Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, както и всички, свързани с тях фирми и организации, са политически намек, че корупцията у нас излиза от контрол. Това заяви в ефира на NOVA Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

„Много е важно да се отбележи, че законът „Магнитски” и неговата употреба в правния свят не е съдебен акт. Това е решение, което се подписва лично от американския президент, въз основа на предложение, което се прави от американски конгресмени. По закона „Магнитски”има много сериозен отзвук по целия свят. Канада и Великобритания също приеха подобен закон”, обясни Керемедчиев. И допълни, че банките в САЩ кореспондират с почти всички банки в света.

Според него Херо Мустафа е най-активният американски посланик за последното десетилетие в България. „Още при стъпването й в длъжност тя даде интервю, в което каза, че борбата с корупцията ще бъде неин приоритет”, коментира бившият зам.-министър. По думите му да се направи толкова обстойно разследване на толкова много компании не е лесна задача. Според Керемедчиев САЩ рязко влизат в политиката на България.

„Както виждаме политическият живот у нас ври и кипи. Предстоят сериозни промени”, смята той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!