София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Христо Иванов: Никой не попита Гешев какви са неговите връзки с Петьо Еврото

Бившият правен министър изказа възмущението си за представянето на доклада на прокуратурата

Христо Иванов: Никой не попита Гешев какви са неговите връзки с Петьо Еврото

Бившият правен министър изказа възмущението си за представянето на доклада на прокуратурата

17 сЕвроком 13411


Вчера парламентът е приел доклада на главния прокурор Иван Гешев за работата на прокуратурата и не му е бил поставен нито един въпрос. Не се е намерил нито един представител, който да попита за всичко това, което се случва пред очите ни и никой не е попитал Гешев, че прокуратурата открито е въвела двоен стандарт. За едни се организират публични и наказателни линчове, а за други Гешев се появява по телевизията и казва, че няма да се подчини да чете тяхната кореспонденция с подсъдими и обвиняеми лица. Това каза бившият министър на правосъдието и лидер на ПП "Да, България!" Христо Иванов във видео, което публикува във Фейсбук.

"Ние ежедневно чуваме чуваме кой какъв е и така нататък. И от 240 депутата не се намери нито един да му зададе въпрос. Гешев окончателно превърна специализираната прокуратура в бухалка. Гешев специално изкара материали, събрани от СРС-та, което е в противоречие на законите и не се намери нито един депутат, който да му зададе този въпрос", каза още той.

"Гешев във всяко свое интервю предприема уникална вербална агресия срещу адвокатурата, срещу медиите, срещу неправителствените организации, срещу политически партии и български демократични организации, срещу своите критици. Занимава се с реч на омразата и политически изявления. В България има задълбочаваща се криза за правовия ред", допълни Иванов.

"Парламентът получи нова задача, а тя е да се намалява доказателствения стандарт за ангажиране на наказателна отговорност. Това означава, че Гешев вече иска и без доказателства да вкара хора в затвора. Аз съм абсолютно сигурен, че ако парламентът остане в същия състав ще приеме и това", коментира бившият правен министър.

Иванов коментира и разследването "Осемте джуджета" на Антикорупционния фонд. "Никой от 240-те депутати не попита Гешев какви са неговите връзки с Петьо Еврото, бил ли е той в ресторант "Осемте джуджета", какви са неговите връзки с Пеевски", допълни лидерът на "Да,България!".