София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Кирил Петков: Одитният комитет ще получи кредитните досиетата от ББР

Коментар на служебния министър на икономиката
34 сПолитика 893

До петък вечерта трябва да има конкретни резултати от проверката в Държавната консолидационна компания (ДКК). Това съобщи тази вечер министърът на икономиката в служебното правителство Кирил Петков в предаването "Алтернативата" по TV1.

"Всички държавни военни компании са част от ДКК, както и дружеството "Монтажи", което получи 600 милиона лева от нашите данъци, за да поправи и вкара нов ресурс в 400 язовира. От тези 400 само 10 са напълно завършени", каза Петков и добави: "И там се вижда концентрация, само 6 български компании са били подизпълнителите на "Монтажи" при реално отворени 100 обекта. Странно за мен, цените на бетона и на транспорта, които виждаме, са много унифицирани и изглеждат твърде надвишени".

"Надявам се още в петък да имам доклада и да го оповестя още следващата седмица", каза още Петков и съобщи, че докладът ще бъде публикуван и на интернет страницата на Министерството на икономиката.

Икономическият министър съобщи и, че този вторник Комисията за публичен надзор на регистрираните одитори е взела решение, че одитните комитети на банките имат право на достъп до кредитните досиета. До това решение се стигна, след като Петков публично се оплака, че одитният комитет на Българската банка за развитие няма достъп до кредитните досиета в банката, а в отговор управата на банката реши да направи запитване до комисията дали трябва да предостави тази информация.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!