София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Китай ще запази COVID-19 ограниченията поне още една година

Очаква се рестрикциите да останат поне до втората половина на 2022 г.
пропускане
28 дниЗдраве 9 Николай Парашкевов

Властите в КНР смятат да премахнат ограниченията наложени на границата във връзка с пандемията от коронавируса не по-рано от втората половина на 2022 г, съобщава американското издание The Wall Street Journal.

Настоящите рестрикции за издаване на визи и задължителна карантина за посетителите в страната са предназначени да минимизират броя на внесените случаи на коронавирусна инфекция. За да спрат разпространението на заразата в страната, властите ускориха темповете на ваксинация.

Запознати със случая са на мнение, че ако Китай започне да отхлабва мерките, това ще започне с падане на ограниченията за пътуване с други държави от Азия, Хонконг и Макао.

Според вестника поведението на китайските власти е продиктувано от предстоящата Зимна олимипада в Пекин, която се очаква да се проведе през февруари следващата година.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!