София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Кольо Парамов: Необходимостта принуждава Великобритания да въведе пълен локдаун (ВИДЕО)

Финансистът е категоричен, че по този начин ще бъде запазена стабилността
1 чОбщество 816 Боян Марков

"Около 60 000 заразени с новия щам имаше вчера. Темпото е много тежко". Това заяви по скайп в ефира на "Делници" финансистът Кольо Парамов.

"Явно това принуди шотландския министър-председател Никола Стърджън да направи обявлението, че в тази вече в полунощ се въвежда пълен локдаун", допълни още той.

"Това означава, че и Англия, и Северна Ирландия утре ще я последват", категоричен беше  специалистът.

"Това условие се налага, защото ситуацията е тежка. Болниците са препълнени. Преди две седмици имаше места в болниците, но сега се изпитва остра нужда. Необходимостта принуждава ръководството на Великобритания да вземе сериозни мерки по отношение на запазване на стабилността", изрази своите опасения Парамов.

"Никола Стърджън, макар и с мъжко име, заяви днес, че ще реагира по отношение на условието на изказа на Борис Джонсън. Шотландия ще поиска нов референдум за излизане от Великобритания и за влизане обратно в ЕС", коментира още финансистът.

Кольо Парамов сподели, че шотландският премиер смята, че 58% от населението на страната, имащи право на глас, ще упражнят своя вот в полза на това Шотландия да остане в ЕС.