София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Комитова обори Борисов: Парите, "взети от "Хемус" не са необходими, платили сме вече 70%

По думите на служебния регионален министър само 13% от магистралата са реализирани
14 мПолитика 37369 Ивана Иванова

 Парите, които са взети от АМ "Хемус" не са необходими в този момент. В АПИ имаше едни пари, които бяха предвидени за изграждането на "Хемус". Служебното правителство не можеше да актуализира бюджета и през цялото време се търсеха пари, които не са необходими към момента по тяхното предназначение, за да се извършат други плащания. Тези пари не бяха необходими за изграждането на АМ "Хемус", защото сме дали предварително пари за 70% изграждане, а са реализирани само 13%. Може да се строи без тези милиони. Това коментира министърът на регионалното развитие Виолета Комитова в Нова.

Припомняме, че вчера за пореден път председателят на ГЕРБ и бивш премиер повдигна темата за АМ "Хемус". "Човек със съмнение за финансови измами беше назначен за финансов министър от Румен Радев. Взе парите от "Хемус" и ги написа като излишък. Хората от цяла Северна България да знаят, че тези измамници им взеха бъдещото", заяви Борисов.

"За да се осигурят тези допълнителни средства в бюджета на АПИ, които са нужни, трябва да се предвиди актуализация в бюджета, но това трябва да го направи следващото правителство, защото ние работим без парламента", каза още тя.

По думите й бившият шеф на АПИ Апостол Минчев е направил "саботаж" като е спрял дейността на фирмите, които строят. "Няколко пъти сме говорили, че ако по някое от заданията не е започнато никакво строителство, поне да не се разкопава поредният път, но не съм му давала за задача да спира строителство", допълни Комитова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!