София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Корнелия Нинова: Служебният кабинет продължава в много голяма степен политиките на БСП

Коментар на председателя на БСП

Служебният кабинет продължава в много голяма степен политиките на БСП от последните 4 години. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по Дарик радио.

„Ето какво се случва в ББР. От 3 години поне ние настоявахме да се сложи таван на кредитите, за да може да се възползват малките и средни фирми, а не големите олигарси. Това е едно естествено продължение на това, което ние 4 години правихме като опозиция срещу този модел. Бяхме отишли и по-далеч и вярвам, че следващата стъпка ще е това. Не знам дали на служебен, или на редовен кабинет, но ББР да има клонова мрежа в цялата страна, за да може малките фирми по места да ги обслужват там и да ги облекчат“, допълни тя.

Нинова коментира, че БСП от 4 години се бори и срещу системата с „Автомагистрали“ и наливането на пари без обществени поръчки.

„Това, което прави в момента служебното правителство, БСП го правехме 4 години като опозиция“, подчерта тя.

Лидерът на БСП посочи, че истинската промяна означава дълбоки реформи, които служебният кабинет не би могъл да направи,

„Да речем нашата актуална тема – социалната. Най-важната за нас. Служебното правителство може да продължи да дава по 50 лева, но не може да направи реформа в пенсионната система и да преизчисли пенсиите, защото това е въпрос на закон, на функциониращ парламент и на 121 депутати. Друга реформа е в икономиката. В последните дни започва напрежение в икономическия сектор. Ресторантьори искат мерки. Розопроизводители си унищожават продукцията. Майки протестират, че няма детски градини. Също това също изисква промени“, подчерта Корнелия Нинова.

На въпрос дали смята, че купуването на гласове на тези избори реално може да спре, тя посочи: „Може да се намали драстично. Едва ли може напълно този модел на правене на избори да се унищожи за 2 месеца, но може много драстичен да бъде намален, най-малко институциите да не бъдат ангажирани да прикриват купувачите на гласове“.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!