София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

КПКОНПИ иска отнемане на имоти от бивш зам.-екологичен министър

Искането е 871 хил. лева
52 сПолитика 614

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) внася иск в съда за отнемане на пари и имоти от Красимир Живков за 871 хил. лв., съобщават от институцията. Той е обвиняем като участник в престъпната група на братя Бобокови за внос на опасни отпадъци в България.

Комисията на Сотир Цацаров претендира за идеални части от имоти в  София - два апартамента, гаражи, ателие и паркомясто, двуетажна къща в Ботевград, поземлен имот в Правец и паркомясто в Поморие.

Красимир Живков е бивш зам.-министър на околната среда и водите, бивш областен управител на София и бивш кмет на Правец. Беше арестуван в края на май и го освободиха малко преди Нова година. Очаква се делото срещу него, братя Бобокови и други участници в групата да започне скоро в Специализирания наказателен съд.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!