София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Красимир Балъков: Объркана е ситуацията с изборите в БФС

"Не е лесно в България да се работи. Необходими са средства за инфраструктура и школа"

Аз бях млад и наивен, бях подписал три договора. Най-добре се чувствах във Велико Търново. Това заяви пред Би Ти Ви Красимир Балъков по повод времената, в които е играл за “Етър”.

“Трудно се разделя, защото имах уникални треньори и в школата и в мъжкия отбор. Те ме изградиха като футболист. Раздялата беше с двойни чувства”, посочи той.

Според него в миналото Велико Търново е имало уникални треньори, които са знаели какво правят, което е и причината за силната школа.

“Като цяло концепцията на България за футбол беше добра. Във всеки областен град имаше спортно училище. Много се работеше и бяхме в час с времето. Нямахме голяма информация, ходеше се на курсове, но работата донесе успеха ни”, подчерта той.

"Не е лесно в България да се работи. Необходими са средства за инфраструктура и школа. Нужно е вече да се състави правителство, за да можем да говорим с новите политици и да помогнат", категоричен бе Балъков. 

Объркана е ситуацията с изборите в БФС, посочи той и добави, че конкуренцията за президент винаги е добре дошла.

Собствениците на клубовете дават средствата за футбола. БФС може само да прави закони. Собствениците трябва да обърнат внимание на юношите, допълни той.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!